Zoeken

Afgelopen dagen een ware mailexplosie:  tientallen e-mailtjes (incl de pers).

Als het goed is dan hebben alle e-mailers een kort antwoord gekregen. Medio september gaan alle mailtjes mee in het overleg met de gemeente. Alles wat wij via de mail krijgen gaat anoniem mee in het overleg. Uw gegevens blijven binnen CHP. Blijf gewoon uw verhalen, klachten en aanbevelingen mailen. Het maakt ons niet uit of u wel of geen hond heeft.

Contact opnemen met CHP?  Website… Contactformulier

 

4 Responses to “Goed gevulde e-mail box.”

 • Danny says:

  Ik ben woonachtig in Capelle West. Daar zijn volgens wethouder Eerdmans met de uiterste zorg uitlaatzones (expliciet gemarkeerd als: LOSLOOP-gebied) gespecificeerd zoals:
  -De druk door personen- en vrachtwagens bereden Admiraal Helfrichweg. Zonder enige barrière springt de hond of de sloot of de weg op. Geen probleem als de hond in kwestie al zijn G&G-certificaten heeft, voor puppen, jonge honden of zeg maar gerust de gemiddelde huishond wat lastiger.
  -De drukke Van Beethovenlaan waar honden bij het zien van een kat (het blijft een dier), de weg op vliegt.
  -De uitlaatstrook langs de IJsseldijk waar de gemiddelde brommer en/of wielrenner vol in de ankers moet om de viervoeter te ontwijken.

  Zodra een redelijk alternatief wordt geboden waar ik mijn pup onaangelijnd kan trainen zonder 6 keer per dag de auto te moeten pakken ben ik bereid om medewerking te verlenen. Begrijp mij niet verkeerd. Al geeft u 1000 euro boete als iemand zijn shit niet opruimt, u zal mij niet horen klagen. Maar een algehele aanlijnplicht zonder redelijke alternatief. Ik denk dat ik even pas. Ben ook zeer benieuwd wat mijn rechten hierin zijn. Mensen die bijvoorbeeld rond 6 uur en 23 uur in de wijk patrouilleren, het heeft zijn voordelen.

 • Remco says:

  100% mee eens!!
  Onderstaande mail verstuurd, maar (nog) geen reaktie.

  blijft een vaag discriminerend beleid zo.

  Geachte heer, mevrouw Middelkoop,

  Ik dank u voor deze iets uitgebreidere uiteenzetting hoe de gemeente tot het nieuwe beleid is gekomen.
  Het geeft echter geen antwoord op mijn vraag hoe de gemeente met de 40.000 overlastveroorzakende katten met bijbehorende ziekteverspreidende uitwerpselen omgaat.

  Het zou de gemeente ook echt sieren, en daarmee veel draagvlak opleveren, als zij met de hondenbezitters als bekende groep, in overleg treedt over de regels rondom de losloop gebieden, en de stille routes daar naartoe vanuit de wijk.
  Initiatieven daartoe zullen warm onthaald worden.
  Nogmaals, opruimplicht is de gewoonste zaak van de wereld, althans in mijn overtuiging en die van wat collega-hondenbezitters in mijn omgeving.
  Maar om de rekening van de kattenoverlast te betalen omdat het niet te controleren en te handhaven is, gaat iedere belastingbetalende dierenbezitter te ver.

  Ik hoop wederom op een reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Remco

  Van: Middelkoop, E.J. [mailto:e.j.middelkoop@capelleaandenijssel.nl]
  Verzonden: woensdag 29 augustus 2012 12:59
  Aan:
  CC: Eerdmans, B.J.
  Onderwerp: RE: katten uitwerpselen

  Geachte heer ,

  Bedankt voor uw reactie betreffende het nieuwe beleid. U krijgt van mij antwoord maar alles wordt vooraf met de wethouder Eerdmans besproken en tevens ontvangt hij van alles een afschrift.
  De aanlijnplicht is niet alleen vanwege de kinderdagverblijven, veel volwassen bewoners hebben hier ook melding over gemaakt. Het gaat niet altijd om gevaarlijke honden maar veel mensen irriteren zich aan het feit dat honden uit blijdschap tegen je opspringt. Ook zijn veel kinderen bang voor honden die loslopen. Mede op verzoek van de politie is er besloten tot een aanlijnplicht.
  Het feit dat er aanvullend beleid voor de honden komt is dat er uit de twee jaarlijkse enquête steeds de overlast van hondenpoep naar voren komt. Er zijn in de gemeente zo’n 5.000 hondenbezitters maar er zijn tevens 60.000 niet hondenbezitters. Daar moet, net zoals als naar de hondenbezitters, ook naar geluisterd worden.
  Derhalve is er op dit moment alleen beleid voor honden en niet voor andere dieren binnen onze gemeente.

  Hopelijk geeft dit antwoord wat meer duidelijkheid op het gewijzigde beleid.

  Vriendelijke groeten,

  E.J. Middelkoop
  Beleidsadviseur Reiniging
  010-2848533
  Van: Eerdmans, B.J.
  Verzonden: maandag 20 augustus 2012 14:54
  Aan: Huizinga, S.L.C.; Middelkoop, E.J.
  Onderwerp: FW: katten uitwerpselen
  Urgentie: Hoog

  Joost Eerdmans
  Wethouder Wonen, Verkeer, Beheer en Dierenwelzijn
  gemeente Capelle aan den IJssel
  Rivierweg 111, 2903 AR Capelle aan den IJssel
  Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel
  T. (010) 2848120
  E. b.j.eerdmans@capelleaandenijssel.nl
  I. http://www.capelleaandenijssel.nl
  Van: Remco
  Verzonden: donderdag 16 augustus 2012 9:55
  Aan: Eerdmans, B.J.
  Onderwerp: katten uitwerpselen
  Urgentie: Hoog

  Beste heer Eerdmans,
  Met enige ontzetting lees ik (als hondenbezitter) dat de oorzaak en start van de aanlijnplicht begonnen is bij kinderdagverblijven, en het waterval effect daarvan.
  Ik als hondenbezitter betaal belasting voor mijn hond die al jaren losloopt, het is immers een getrainde Golden die hier in de buurt (‘sGravenland) veel kinderen al van hun hondenangst heeft afgeholpen.
  Er wordt aangegeven dat die kinderen poep hebben gevonden in de directe omgeving van hun bewaarplaats. Was dat hondenpoep? Of kattenuitwerpselen van die a-sociale dierenhouders, die de kattenbak thuis zat zijn.
  Maar daar is geen handhaving voor mogelijk, en dus geen belastinginning.
  In kattendrollen zitten naar verhouding vaker spoelwormen, dan in hondendrollen, die op ander voer zitten dan rauw rattenvlees, vogeltjes en muizenhapjes.
  Mijn buurvrouw heeft haar kat zelfs geleerd om buiten tegen planten te urineren en uitwerpselen in de bosjes te doen.

  Om de reden lijkt mij het een drogreden om alleen honden over één kam te scheren, en een aanlijnplicht in te stellen. (voor opruimplicht is een zeer breed draagvlak onder betalende hondenbezitters!)
  Kunt u aangeven of er iets aan deze, door u ingestelde, bestuurlijke discriminatie gedaan gaat worden?

  Met vriendelijke groet,

  Remco

 • verzijl says:

  de uitlaatplekken laat nog weleens te wensen over .
  de graskanten worden niet goed bijgehouden er word maar 40cm breed gemaaid of helemaal niet , waardoor de hond zijn behoefte niet goed kan doen .
  Op de uitlaatplek da-costa ter hoogte van de voetbalvelden staat een glasbak rondom ligt er glas , niet fijn voor de hondenpootjes . kan deze glasbak hier niet weg.het is een losloop gebied .
  en dan nog dat er plekken zijn aangegeven waar de hond los mag en dat langs wegen , wie heeft dit bedacht ?
  Zijn dit mensen geweest die ook een hond hebben toevallig en dit wel veilig vinden ?
  waar kunnen we nu een balletje gooien en ze veilig los laten ? of moeten we met zijn allen in de auto stappen om naar het schollenbos te gaan zal een drukke boel worden en ja ook erg veel overlast met alle honden uit Capelle. Nee het is niet meer de hond vriendelijkste gemeente.

 • Corinne says:

  Het hondenbeleid in Capelle a/d IJssel

  Dhr. Joost Eerdmans is in het verleden in het zonnetje gezet vanwege zijn soepele hondenbeleid in Capelle, echter hij heeft gemeend dit beleid te veranderen in een m.i. anti-hondenbeleid.
  Er is zgn. overleg geweest met hondenverenigingen, echter de uitloopzone’s zijn gesitueerd langs wegen waar auto’s en fietsers rijden, hetgeen niet alleen een gevaar voor de honden kan opleveren, maar ook voor de automobilisten en fietsers!
  Dat er een opruimplicht voor hondenpoep is, staat buiten kijf en is m.i. nodig, echter er staan niet genoeg prullenbakken om de opgeraapte poep in te deponeren, dit zou dus aangepast moeten worden!
  Dat er een cursus gegeven wordt voor hondeneigenaren hoe om te gaan met hun hond, is misschien in sommige gevallen nodig, echter er zou ook een cursus gegeven moet worden voor mensen die bang zijn van deze viervoeters om zodoende hun angst te overwinnen.
  Wij hondenbezitters betalen hondenbelasting dat gebruikt zou moeten worden ten bate van de honden. Waar verdwijnt dit geld nu heen, nu iedere eigenaar verplicht is de hondenpoep zelf op te ruimen en zijn hond aan de lijn te houden?
  Is er ook over nagedacht dat het gedrag van een hond anders is als deze aangelijnd is dan als hij losloopt? Aan de lijn vertonen honden meer agressie dan als zij los lopen, hetgeen dus meer confrontaties zal opleveren tussen honden en hun eigenaren onderling!
  Zou er misschien ook eens een jeugdbeleid kunnen komen, zodat hangjongeren opruimplicht hebben v.w.b. hun afval? Er is nu een behoorlijke overlast door jeugd die geen plek heeft om zich te vermaken zodat zij zich ophouden op plekken waar dit niet gewenst is, mensen lastig vallen en hun afval in de vorm van bierflesjes die zij kapotgooien en zakken van chips e.d. laten slingeren!
  Kortom er is niet genoeg nagedacht over het veranderen van het hondenbeleid en er is duidelijk niet geluisterd naar hondenbezitters en alhoewel dit beleid een proefperiode van 1 jaar heeft, lijkt mij het beter om eens in discussie te gaan met hondenbezitters en eventuele hondenhaters om tot een reeel compromis te komen v.w.b. het hondenbeleid!