Zoeken

Aanwijzen van kleine  speelvelden voor honden (losloopgebied met  opruimplicht). Reactie vanuit de Capelse bevolking zijn zeer welkom.

 

5 Responses to “Hondenspeelveldjes”

 • Ria says:

  Wat een asociaal hondenbeleid is er nu in capelle.
  Veels te gevaarlijk voor honden en eigenaren en het verkeer.
  Er is weinig tot totaal niet over nagedacht.
  Ik had de meest vriendelijke gemeente wat betreft hondenbeleid 2010 wel anders in gedachte.
  Ik ga ze nu voorstellen voor het meest onvriendelijke hondenbeleid.
  Er zijn zat ouderen die niet goed ter been zijn maar wel levensvreugde beleven aan een klein rondje met de hond en op een stukje groen ( wat geen speelplaats is) met een balletje te gooien. Deze ouderen kunnen dat eind niet meer lopen en soms de oudere honden zelf ook niet.
  Alle stukjes ghroen lopen langs fiets brommerpaden en of autowegen.
  Dit kan niet de bedoeling zijn, Laat dan ook het betalen van honden belasting achterwege.
  Want dat stamt nog uit de trekhonden tijd.
  Ik neem aan dat paarden ook geen belasting hoeven te betalen en katten ook niet. Wel honden.
  Besteed dan het geld wat binnen komt voor een fatsoenlijk afgesloten veldje waar honden kunnen rennen, en geen gevaar voor fietsers brommers en auto’s kunnen opleveren.
  Ik snap niet dat weldenkende mensen tot iets in staat zijn te verzinnen. Opruimplicht geen probleem, wel overal aanlijnplicht en de daarbij behorende bekeuringen.
  Ik ben ook doodsbang als ik via het station naar het winkelcentrum Schollevaar wil gaan, al die figuren die daar rond hangen.
  Waarom wordt dat niet aangepakt.
  Waarom krijgen deze mensen geen bekeuring vanwege handelen in drugs en samenscholingen wat mensen een onprettig gevoel geeft.
  Dieren hebben ook rechten en ook recht om even te spelen en niet alleen aan het lijntje mogen worden uitgelaten. Honden zijn sociale wezens.

 • Syta says:

  Sluit mij aan bij vorige berichten. De meeste zogenaamde honden rengebieden zijn langs (brom)fiets en autowegen. Niet veilig voor hond,(brom)fiets en auto’s. Ze zijn ook vaak niet onderling bereikbaar, dus een flinke wandeling met hond is niet mogelijk. En verder… hondenbezitters bevorderen met hun wandelingen en contacten, 3 tot 4 keer per dag, de sociale cohesie, en veiligheid in de wijk. Ik ken ook meerdere hondenbezitters die al het zwerfafval, zoals bierblikken/ flesjes etc. dat ze op hun route tegen komen opruimen. En dan nog…. ik betaal met mijn 2 kleine hondjes 200 euro per jaar. Wat krijg ik daar voor terug????? Mijn voorstel: meer vrijheid, maar altijd, alle poep opruimen, en beboeten als een honden bezitter geen poep opruimzakjes bij zich heeft! Vriendelijke groet, Syta.

 • Rob says:

  Ook de hondenbezitters in Schollevaar zijn niet gecharmeerd van het nieuwe hondenbeleid.
  Losloopgebieden naast/op de Schollevaartseweg waar de fietsers, scooters, brommers en op sommige stukken ook auto’s kriskas tussen de loslopende honden moeten manouvreren. Dat is vragen om problemen cq ongelukken.
  Een hoop irritatie van medeweggebruikers, DIT werkt niet.
  Ook het losloopgebied langs de Burg. Beresteijnlaan oftwel in de volksmond de Randweg.
  Levensgevaarlijk!!!
  Auto’s rijden daar hard (te hard), veel verkeer en zoals de gemeente dan ook in de folder aangeeft, honden kunnen zo oversteken.
  Hoe kan dan daar langs die weg een hondenlosloopgebied gecreëerd worden??
  Een hond hoeft maar 1 soortgenoot aan de andere kant van de weg te zien en het leed is niet te overzien.
  En dat heeft niks te maken met dat een hond niet onder appèl staat, een hond wil nou 1maal graag spelen.
  Hoe kan je dan daar ontspannen met je hond(en) lopen cq spelen??
  Trouwens voordat je daar bent moet je eerst als hondeneigenaar met je eigen leven gaan spelen en ook met het leven van een automobilist, want om over te steken heb je welgeteld een paar seconden….
  Dit is niet de oplossing!!
  Er zijn in de wijk zoveel andere veldjes waar nooit kinderen spelen of komen, waarom alles nu verboden gebied maken voor honden?

 • Yvonne says:

  Ook de hondenbezitters van middelwatering in de buurt van de Merelhoven zijn op zijn zachts gezegd niet gecharmeerd van het nieuwe hondenbeleid. Er zijn in deze buurt twee kleine strookjes losloopgebied toegwezen, waarvan een, van nog geen twee meter breed, tussen het fietspad en de weg van de drukke Schenkelsedreef ligt. Niet alleen levensgevaarlijk voor de honden, maar ook voor het verkeer!
  Het grasveld achter de merelhoven wat door heel veel honden eigenaren wordt gebruik om een balletje te gooien of de honden met elkaar te laten spelen, is vanaf volgende week verboden gebied geworden voor honden. En dat terwijl er zelden of nooit een kind te zien is, ook niet op het voetbalveld, wat keurig door door de hondenbezitters in de buurt word gerespecteerd.
  Een algehele opruimplicht prima. Helemaal mee eens. Maar een algehele aanlijnplicht en nauwelijks plekken waar de hond dan nog veillig en vrij kan rennen, vind ik een doorgeschoten hondenbeleid.
  Ik meen mij te herrinderen dat de gemeente in 2010 nog de meest hondvriendelijke gemeente was. Nu 2 jaar later is wat mij betreft de gemeente de meest hondonvriendelijke gemeente geworden!

 • sa bohner says:

  de hondenbezitters van middelwatering in de buurt van het slot zijn niet blij met de nieuwe regels. honden mogen los alleen op plekken waar het gewoon gevaarlijk is….vlak naast een fietspad naast een drukke weg: de meeuwensingel en de reigerlaan zijn goede exemplaren. op de weteringstr en jacob v ruysdael (allebij ook naast een weg met auto’s)is de losloop en poep plaats gewoon aan de overkant van de huizen, dus hun uitzicht is een groen met poep en op de warme dagen van de laatste zomerdagen was er duidelijk een verandering in de lucht kwaliteit!
  er zijn betere plekken met minder overlast aan bewonders: bijv. tegenover jacob v ruysdael aan de andere kant van de singel is ook groen, zonder gevaar van auto’s, en met een afstand verder van de huizen dan aan de overkant waar de honden wel mogen poepen!
  het leek mij een verstandiger oplossing geweest eerst proberen gewoon overal een opruimplicht in loslopende gebieden of niet! met borden zo van: ‘maak van dit groen geen honden wc’. een buurtbewoner had een op eigen terrein gezet – en het werkte! dus, heb ik ook een bij de boom voor mijn huis en…ja! het werkte echt. maar de gemeente had blijkbaar andere ideeen over, en prefereert de radicale methode van aanpak. vind ik ERG jammer van: alles was vrij, en nu moeten alle honden – en bezitters – gestraft worden vanwege de paar eigenaars die hebben, letterlijk, de scheit aan regels en fatsoen.
  de groene velden in de beurt van het slot worden noch door kinderen noch volwassenen voor enkele aktiviteiten gebruikt behalve als het vol met sneeuw ligt. een ideale plek om honden te laten rennen, maar dan met dan strenge opruim regels om het groen te houden (óf de gemeente ruimt op…maar niemand hier heeft dat ooit gezien). het is veilig voor de honden..ver genoeg van straten met auto’s, en ruim genoeg zodat ze kunnen hun energie uitwerken. véél beter dan al die zielige plekken langs een weg van auto’s en fietsers! men kan bijna zeggen dat de honden plekken werden uitgevoerd door een honde hater….!